42: Take This Waltz (2011)

05.06.2013 kl. 02:403 av 5

Alltså. Sjukt svårt. Ville först ge den 9. För den är så hjärtskärande och det påverkar och påverkande filmer är bra. Och den är dessutom fin och har briljant dialog och ärliga, verkliga scener och skildringar av livet och parförhållanden. Sen ville jag ge en 8 för jag satt ändå med hjärtat i halsgropen och tegelkänsla i magen så gott som hela filmen igenom och visste inte vad jag skulle vilja att händer med personerna i den och det gjorde ont. Precis som huvudpersonen Margot själv inte riktigt vet vad hon vill. Sedan gav jag den en 9. Jag vill kunna ge fulla betyg åt filmer även om de får mitt hjärta att brista litegrann. Men denna slutar på en 8 nu i alla fall. En mycket stark om än lite kantstött och ledsen 8.

"Life has a gap in it. It just does. You don't go crazy 
trying to fill it like some lunatic."

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Ja, jag håller med dig. I slutet tappa det något. Helt lite ngt smått.
wonderland05.06.13 kl. 09:37
jag vet inte om jag känner att den direkt tappade något, men jag förstår vad du menar. slutet var såpass osäkert att det blev nästan tärande, och samtidigt sanningsenligt.
05.06.13 10:12

5. Utmärkt
4. Mycket Bra
3. Helt okej
2. Passabel
1. Dålig

x. Svårt att sätta betyg

* Har jag sett filmen förut finns det en stjärna i inläggstiteln.

the printed word
montevideo